Від 21 до 30 з 30

на сторінці
Сторінка:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Сортувати у порядку зменшення

Колір води

01.03.13 18:38

Часто вода має жовтуватий, темний чи інший відтінок. Інколи жовтуватий колір з’являється після пом’якшення води. Це можна пояснити тим, що дана вода містить органічні речовини. В основному це гумусові речовини і танніни (суміш органічних речовин, гумусових кислот). Гумусові речовини є високомолекулярними органічними сполуками.

Детальніше

Запах та смак води залежить від додаткових речовин, які до неї входять. Природа запаху та смаку води може бути різною. Вона пояснюється наявністю у воді розчинених солей чи вмістом різних органічних та хімічних сполук.

Детальніше

Причиною каламутності води можуть бути як органічні, так і неорганічні зважені речовини. Ці речовини потрапляють у воду в результаті розмиву твердих їх частин (глина, пісок). Збільшення рівня каламутності води викликано виділенням деяких карбонітів, гідроксидів, алюмінію, марганцю, високомолекулярних органічних гумусових сполук, поява фіто- і зоопланктона, окислення сполук заліза, викидом неочищених промислових вод. В більшості випадків каламутність осідає на дні у вигляді осаду.

Детальніше

Послання води

01.03.13 18:16

Кожна людина на 70% складається з води. Як можуть люди жити щасливим та здоровим життям? Відповідь проста – потрібно очистити воду.

Детальніше

Сьогодні прісна вода є найбільшим багатством на планеті Земля. Однак розвиток цивілізації, споживацьке ставлення людини до Природи, до самої себе, зрештою, поставило її перед вибором: відновлювати свою гармонію з Природою чи вимерти. Прогнози вчених песимістичні: чиста питна вода уже сьогодні для багатьох країн, зокрема й України, є дефіцитною і незабаром стане такою на всій планеті.

Детальніше

Природна вода

01.03.13 18:11

Природна вода, яку людина може пити сирою, не боячись собі зашкодити, є основою її здоров'я і довголіття. Існує органічний зв'язок між якістю і корисністю споживаної людиною води і виникненням хвороб у її організмі, біологічним віком та процесом її старіння.

Детальніше
1. За все життя людина споживає в середньому 50—60 тонн води. 2. При спразі бізони відчувають воду за 5—7 км. 3. Американський тушканчик взагалі не п'є води — йому досить вологи із зерняток. Детальніше

Вийти сухим із води

У багатьох народів світу існував звичай: звинуваченого в чомусь випробовували водою. Дуже рідко кому щастило уникнути смерті. Отже, про того, кому поталанило, говорили, що він вийшов сухим з води.

Детальніше

Теги:

Природні води населяє величезна кількість мікро- і макроорганізмів тваринного і рослинного походження: віруси, бактерії, водорості, вищі рослини і тварини, які істотно впливають на фізико-хімічний склад води. Практично будь-яку воду із природних джерел можна назвати "живою водою".

Детальніше

Безкінечно можна милуватися могутньою річкою, яка сотні років велично несе свої води до далекого моря, і веселим завзятим струмочком, що стрибає по каменях і не звертає уваги на листочки, що впали, які теж кудись прагнуть поплисти. Можна годинами, не відриваючись, дивитися на спокійне море і зачаровано спостерігати за багатометровими хвилями, здатними знищити цілі міста. За веселкою можна втекти на край світу. Крапля дощу і сніжинка, крапелька роси і голочка інею, рідний з дитинства ставок і могутній далекий океан – все це вода.

Детальніше

Від 21 до 30 з 30

на сторінці
Сторінка:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Сортувати у порядку зменшення