Питання чистоти водопровідної води Львова так чи інакше завжди піднімалось з певною періодичністю, хоча актуальним воно є завжди.

Вода в міський водопровід подається з підземних джерел і така вода вважається екологічно чистою, тому не вимагає додаткової очистки. Згідно з данними Львівводоканалу уся вода, яка подається в водопровід Львова, є безпечна і якісна та відповідає вимогам ДержСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Особливістю водопостачання для нашого міста є велика кількість водозаборів, їх в загальному -197. Тому вода до міста Львова подається із різних напрямків і різної відстані, а кожен район міста отримує воду з різних джерел та відповідно і може мати різний хімічний склад. Ну і звичайно на якість нашої води впливає стан водопровідної мережі.

Деколи вода може бути каламутною, рудого кольору, так буває після аварій, поточних ремонтів чи зупинок водопостачання з інших причин. Причиною цього є корозія сталевих та чавунних труб, яка активно відбувається в періоди спустошення та наповнення водопровідних систем. А в результаті різких вібрацій, струсів після початку водопостачання частки іржі змиваються із стінок труб і потрапляють у воду. Крім цього гірша якасть води може спостерігатись в тупикових лініях водопроводу в районах приватних будинків, де вода може застоюватись через невелике споживання.

Згідно з інформацією водоканалу їх фахівці щодня контролюють якість міської водопровідної води. Відбір проб і лабораторні дослідження робляться як у будні, так і в святкові чи вихідні дні. Сам контроль безпечності і якості водопровідної води здійснюється за мікробіологічними, фізико-хімічними, органолептичними, санітарно-токсикологічними і радіологічними показниками в місцях забору води, перед подачею в міську водопровідну мережу, а також в самій розподільній мережі. Щороку проводиться понад 85 тис. досліджень показників якості і безпечності води. Кількість проб води, що не відповідають вимогам стандартів коливається в межах 0,3-1%.

Контрольні дослідження якості і безпечності водопровідної води також здійснюєься Держсанепідслужбою Львівської області.

Аналізи від 06.03.2017 р.

Джерело: http://lvivvodokanal.com.ua/residents/yourwater/quality/

                http://lvivvodokanal.com.ua/residents/yourwater/qualitycontrol/