Природна вода, яку людина може пити сирою, не боячись собі зашкодити, є основою її здоров'я і довголіття. Існує органічний зв'язок між якістю і корисністю споживаної людиною води і виникненням хвороб у її організмі, біологічним віком та процесом її старіння.

За даними ООН, близько 80 відсотків усіх хвороб людини пов'язані з якістю питної води. Що не дивно, адже людина - це насамперед вода: мозок містить її 95%, нирки — 82%, серце - 79%, легені — 95%, кістки — 22%, кров — 90%. Власне кажучи, немає жодного органу в організмі людини, що міг би нормально функціонувати за відсутності води в клітинах. Вода для людини важливіша, ніж їжа. Наукові дослідження довели, що водяний дефіцит у клітинах породжує біль і руйнування того організму, в якому запас внутрішньоклітинної рідини знижений настільки, що йому не вистачає життєвої енергії для забезпечення біохімічного процесу в клітині.

Японські вчені встановили: якщо людина тривалий час не вживає води перед їжею, то для її перетравлювання витрачатиметься рідина клітин внутрішньої системи. Це особливо згубно для тих, хто харчується без перших блюд. Таке харчування завдає шкоди плину крові до серця й легенів, що проходить в окисному середовищі.