Один з самих дивовижних винаходів людини - це насос.

Їх застосовують практично всюди і що дивовижно, ми в більшості випадків не задумуємось і навіть не здогадуємось про це. Насоси, тихо, не привертаючи до себе увагу виконують шаленні об'єми роботи. Тому до вибору насоса потрібно підійти зрозумівши в першу чергу для себе всі основні вимоги до нього.

Якщо це насос для дачі і буде використовуватись час від часу, то звичайно не вартує зупиняти свій вибір на дорогих моделях. Коли насос використовується постійно , от тут потрібно задуматись над складним питанням, придбати надійний, з хорошими характеристиками насос,який буде довго працювати, але дорожче? Чи дешевий з великою імовірністю швидкої поломки, і швидше за все з малим ресурсом роботи, вже не кажучи про дуже часто сумнівні характеристики, які вказують виробники таких насосів?

Тут ми не будем говорити про “сумнівні” насоси, поговоримо про насоси виробників, які дорожать своєю репутацією на ринку і не випускають “халтуру”.

Ми розглянем двох таких виробників, це Grundfos i Pedrollo, як один, так і другий посідають досить сер'йозне місце на ринку насосного обладнання, хоча й не є конкурентами один одному.

Самим найбільшим виробником насосного обладнання в світі, є датський концерн Grundfos. За даними на 2012р. продукція цього концерну займає 9,6% ринку виробників насосів і серед десятки найбільших виробників займає перше місце. Ця цифра вражає своєю величиною хоча-б тому, що частка десяти найбільших виробників на ринку складає 53%, тобто на решту дев'ять виробників насосів припадає трохи більше 43%.

Такої довіри до насосів Grundfos досяг за рахунок високої надійності, продуктивності, економічності і, що теж не менш важливо – досить широкому асортименту насосів, які відрізняються за призначенням, за потужністю, тобто кожен покупець має змогу підібрати той насос, який йому саме більше підійде, не переплачуючи за лишню потужність.

За призначенням насоси можна поділити на: насоси для підвищення тиску, самовсмоктувальні насоси, насоси для свердловин, для дренажу та каналізації (водовідведення), насоси для опалення та гарячого водопостачання.

Насоси для підвищення тиску, цю лінійку насосів можна використовувати для різного призначення, там де потрібно перекачати, або подати під тиском чисту, неагресивну воду, або рідину. В асортимент насосів цього типу входять CM, CMV, TP, TPD, NB, NK, MTB, BMP, CMV, CR, CRN, CRE, CRNE, CRNE HS, CRN SF, CRT, HidroSolo, Hidro Multi-S.

Самовсмоктувальні насоси, розроблено спеціально для тривалої безперебійної роботи. Ці насоси мають чудові всмоктувальні можливості, які можна використати для різних потреб в приватних котеджах, будинках, садівництві і сільському господарстві, а такожу тих випадках, де потрібне якісне і надійне водопостачання. До цього типу насосів відносяться насоси JP, MQ, SPO, HidroJet JP Booster.

Насоси для свердловин дозволяють підняти воду з свердловин, колодязів, відкритих водойм, накопичувальних баків, здійснюючи побутове водопостачання, зрошування, підвищення тиску і інших подібних робіт. До цих насосів належать SQ, SQE, SQE-NE, SP, SP-NE, SPO.

Насоси для дренажу та каналізації (водовідведення), дозволяють перекачати стічні і каналізаційні побутові стоки з невеликим вмістом волокнистих включень, коли немає можливості забезпечити відвід самопливом та які знаходяться нижче рівня каналізації. До дренажних насосів відносять KP, AP, DP, EF, Autoadapt, до каналізаційних – Sololift, SL1, SLV, SE1, SEV, S, SEG, APG, Multilift MSS, M, MD, MD1, MDV, DW, Pomona, Pust.

Насоси для систем опалення і гарячого водопостачання, призначенні для перекачування рідин в побутових системах опалення, гарячого водопостачання та кондиціонування, для підтримання потрібної температури води. Самою основною особливістю таких насосів є те, що в них Grundfos вдалось поєднати компактні розміри, надійність, простоту, безшумність та низький рівень енергоспоживання. До цих насосів належать Alpha2, Magna, UP, UPS, UPA, UPSD, Comfort, Solar.

Другим з потужних виробників насосного обладнання є Pedrollo.

Ця компанія є набагато молодшою за Grundfos, її заснували в 1974 р., але не зважаючи на це Pedrollo вже досяг високої популярності серед користувачів насосів.

Компанії Pedrollo випускаючи великий асортимент вдається дотримуватись золотої середини, при відносно невеликій вартості насосів підтримувати їх високий рівень надійності. Завдяки цьому, компанія набуває все більше і більше прихильників в усіх куточках земної кулі.

За призначенням асортимент продукції Pedrollo не сильно відрізняється від інших іменитих виробників, тут теж є насоси для підвищення тиску, самовсмоктувальні насоси, насоси для свердловин, для дренажу та каналізації (водовідведення), насоси для опалення та гарячого водпостачання.

Модельний ряд насосів для підвищення тиску представлений серіями PK, PKS, PQ, PV,PQA, CP,AL-RED, HF, NF, NGA, 2CP, 4CP, F, FG, MK, HydroFresh, CombiPress CB2.

Лінійка самовсмоктувальних насосів складається з JSW, JDW, JCR, PluriJet, CK, CKR.

До асортименту свердловинних насосів належать NK, VL, VLE, 4BLOCK, 4SR, 6SR. Крім цього Pedrollo окремо пропонує Гідравлічні частини і насоси для цієї лінійки.

Насоси для дренажу і каналізації VX-I, MC-I, ZD, ZX, D, DC, VX, MC, VX-F, MC-F, VXC, MC, PVXC, PMC, SAR.

Для систем опалення і гарячого водопостачання призначена серія DHL.

Серед цього величезного асортименту кожен зможе підібрати насос в залежності від потреби, кому потрібно гарантію довговічної і якісної роботи обере Grundfos, хто бажає мати насос з прекрасними робочими характеристиками має можливість вибрати собі насос з продукції Pedrollo.

Але незалежно від того який насос ви придбаєте в нас ми можемо гарантувати вам , що він буде надійно і якісно виконувати ту роботу, для якої він призначений.